Menu

Jak zrobić makaron w stylu chińskim

2 lata temu

Jeśli zastanawiasz się jak zrobić makaron w stylu chińskim, to czytaj dalej, aby dowiedzieć się jak. Ten prosty przepis pozwoli Ci przygotować w domu pyszną zupę z makaronem w stylu chińskim. Następnie będziesz na dobrej drodze do cieszenia się pyszną miską domowego makaronu! Zacznij od zagotowania wody na makaron. Gdy woda się zagotuje, wrzuć do niej makaron, jeden po drugim. Kluski ugotują się w ciągu około jednej do trzech minut, w zależności od ich grubości. Po zakończeniu podawaj je w zupie lub sosie.

Przyrządzając kluski jajeczne, użyj dużo mąki, zwłaszcza dolnej połowy. Ciasto powinno być bardzo twarde, ale nie klejące. W suchym klimacie może być konieczne dodanie łyżki wody. Oprószenie ciasta mąką zapobiegnie jego przywieraniu do gotującej się wody. Upewnij się również, że używasz wysokiej jakości mąki. Łatwo jest zastąpić mąkę uniwersalną mąką chlebową. Upewnij się, że ciasto ma dużo mąki i używaj jej ostrożnie.

Najpierw musisz namoczyć kluski w zimnej wodzie. Zrób to, aby stały się bardziej miękkie i mniej klejące. Po namoczeniu, pokrój kluski na krótsze kawałki. Gdy makaron będzie już miękki i ugotowany, wymieszaj z sosem. W razie potrzeby skrop olejem sezamowym i dodatkową solą. Kiedy skończysz, odcedź makaron i podawaj! Następnie przygotuj zupę makaronową w stylu chińskim! poivronade i szafran to świetne strony do makaronu w stylu chińskim!

Po namoczeniu makaronu możesz dodać warzywa i sos. Możesz również dodać pokrojone warzywa, w tym grzyby i czosnek. W razie potrzeby dodaj więcej oleju. Po ugotowaniu warzyw i makaronu, użyj swojego woka lub ciężkiej patelni, aby wymieszać składniki. Ta metoda zapobiegnie dalszemu gotowaniu się makaronu i usunie nadmiar skrobi. Co więcej, ten przepis da pyszną zupę z makaronem w stylu chińskim!

Następnie, zagnieć ciasto przez dwie do trzech minut. Dzięki temu będzie gładkie i elastyczne. Pozwól ciastu odpocząć przez dwie godziny przed dodaniem polewy. Ten krok pomoże glutenowi rozluźnić się i zmiękczyć ciasto. Gdy ciasto będzie gotowe, przykryj je, aby zapobiec wysychaniu i sklejaniu się. Następnie wymieszaj kluski i podawaj z sosem do maczania i przybraniami. To danie jest gwarantowane, że będzie pyszne!

Możesz ugotować makaron chow mein w parowarze z otworami. Możesz również użyć zwykłego parowaru z otworami do gotowania makaronu. Dzięki tej metodzie uzyskuje się bardziej chrupiące kluski. To danie jest często podawane z mięsnym lub warzywnym głównym. Beansprouts są także często dodawane dla chrupania i orzeźwiającego smaku. Chow mein noodles to dosłownie smażony makaron w języku chińskim. Tak więc, następnym razem, gdy chcesz zaimponować komuś swoim domowym makaronem, nie zapomnij użyć tej prostej metody!

Przyrządzając smażony kurczak stir-fried i makaron jajeczny, ważne jest, aby wybrać cienki makaron jajeczny, który dobrze wchłania sos. Będziesz też potrzebował cienkiego makaronu o łagodnym smaku. Te rodzaje makaronu można łatwo znaleźć w dużych sklepach spożywczych. Możesz również użyć grubszego makaronu szanghajskiego. Jeśli nie masz pod ręką świeżego makaronu, możesz użyć także suszonego. Pamiętaj jednak, aby ugotować makaron przed dodaniem go do stir fry.

Podobne tematy

Zostaw Odpowiedź

Zostaw Odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *