Menu

Jak zrobić kiełbaski w wodzie

2 lata temu

Jest to łatwy sposób na ugotowanie kiełbasek. Możesz je upiec lub usmażyć, w zależności od swoich preferencji. Kiełbaski są świetne na przyjęcia lub do karmienia tłumu, ponieważ można je łatwo porcjować, aby zaspokoić apetyt każdego. Upewnij się tylko, że gotujesz je na umiarkowanym ogniu, w przeciwnym razie zewnętrzna część spali się, zanim ugotuje się wnętrze. Używanie termometru do mięsa jest również dobrym pomysłem, ponieważ pozwoli Ci sprawdzić wewnętrzną temperaturę kiełbasy.

Możesz również doprawić swoje kiełbasy płynami. Wino, bulion lub likier to doskonałe opcje dodawania smaku do kiełbasek. Mogą one znacznie ułatwić proces mieszania. Upewnij się, że używasz zimnej wody do kiełbasek, ponieważ pomaga ona utrzymać mięso w niskiej temperaturze. Podczas mieszania mięsa należy pamiętać, że woda będzie zbyt gorąca i spowoduje wybuch kiełbasy. Woda pomaga również kiełbasie zachować tłuszcz w mięsie, który jest ważny dla smaku, wilgoci i struktury.

Zacznij od umieszczenia kiełbas w dużym garnku. Dodaj tyle wody, aby je przykryć. Wypełnij garnek około jedną trzecią wody, w zależności od ich wielkości. Postaw garnek na średnim ogniu, przykryj go i pozwól mu się gotować przez około sześć do ośmiu minut. Woda będzie się gotować i odparowywać w trakcie gotowania kiełbasek. Gdy kiełbaski osiągną pożądaną temperaturę wewnętrzną, można je smażyć.

Możesz zrobić kiełbaski za pomocą termometru do mięsa. Możesz również użyć frytownicy lub patelni, aby zrumienić kiełbaski. Dzięki temu zaoszczędzisz czas na myciu patelni po zakończeniu pracy. Upewnij się tylko, że woda ma minimalną temperaturę dwóch litrów. Oprócz używania termometru do mięsa, powinieneś również używać garnka z dużą pokrywką.

Choć kiełbaski są pyszne z grilla, można je również przygotować przy użyciu grilla. Dodanie odrobiny wody do grilla nada im dodatkowego smaku i sprawi, że będą bardziej miękkie. Grillowanie ich prosto z patelni da Ci również większą kontrolę nad temperaturą. Możesz również grillować kiełbaski, aby uzyskać dodatkowy smak. Ta metoda jest również świetna do przyrządzania posiłków śniadaniowych lub obiadowych. Upewnij się, że gotujesz kiełbaski, aż będą dokładnie zrobione, w przeciwnym razie przypalą się na zewnątrz.

Tak długo jak jesteś ostrożny podczas gotowania kiełbasek, wyjdą one pyszne! I nie będziesz musiała się martwić o bałagan! I pamiętaj, żeby używać dużego garnka, żeby nie było rozlanych płynów. Możesz również dodać kiełbaski do gorącej wody, zanim osiągnie ona wrzenie, aby ułatwić proces i poradzić sobie z nim. Gdy kiełbaski są już gotowe, możesz je podawać z krakersami i odrobiną ziarnistej musztardy.

Podgotowywanie przed pieczeniem daje kiełbaskom najlepsze połączenie wilgoci i tekstury. Zapobiega również niedogotowaniu kiełbasek, co jest ważne podczas grillowania. Pamiętaj, aby sprawdzić temperaturę kiełbasek przed podaniem. Powinny one mieć co najmniej 160°F. Aby były idealnie ugotowane, należy wykonać poniższe kroki. Gdy woda osiągnie temperaturę wrzenia, wyłącz ogień. Woda będzie mętna z powodu tłuszczu uwolnionego w procesie gotowania.

Podobne tematy

Zostaw Odpowiedź

Zostaw Odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *