Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak zrobić grzyby ze specjalną marynatą, przeczytaj ten artykuł. Przedstawiliśmy podstawowe kroki, które każdy może wykonać, aby stworzyć pyszne, smaczne grzyby. Możesz dostosować marynatę do swoich potrzeb, dodając wybrane przez siebie zioła, takie jak rozmaryn, oregano lub liście laurowe. Kiedy skończysz, po prostu schowaj grzyby do lodówki na okres do 2 tygodni, a następnie podaj je, kiedy będą gotowe. Aby podać, po prostu skrop oliwą z oliwek extra virgin i pokrusz płatki czerwonej papryki, i ciesz się!
Najpierw ugotuj grzyby w oliwie z oliwek. Pamiętaj, aby gotować je stroną z kapeluszem w dół przez około 3-4 minuty. Dobrze odsącz, a następnie wymieszaj z resztą składników marynaty, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni między nimi. Marynatę przechowuj w lodówce do 4 dni, a nawet przez noc. Grzyby są najlepsze po zamarynowaniu przez co najmniej 8 godzin. Aby przedłużyć smak grzybów, dodaj do każdej porcji posypkę ze świeżej pietruszki.
Następnie przygotuj marynatę. Do tego potrzebujesz dużego garnka i wody z cytryną. Będziesz potrzebował 5 szklanek wody, co wystarczy na trzy do czterech szklanek grzybów. Będziesz potrzebował łyżeczki soli. Po tym, będziesz musiał dodać grzyby do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień do średniego poziomu i gotuj grzyby przez 5 do 10 minut. Nie przegotowuj ich, bo staną się zbyt śliskie.
Aby przygotować grzyby marynowane w occie, będziesz musiał pokroić je na kawałki. Jest to prosty przepis, który jest idealny do przygotowania przystawek, sałatek i antipasto. Grzyby te można również podawać prosto ze słoika, gdyż są całkiem smaczne. Po zamarynowaniu w occie należy je przechowywać w lodówce, aby się nie zepsuły. Aby zachować świeżość grzybów, wystarczy je wymieszać za każdym razem przed podaniem.
Wybór odpowiedniego rodzaju octu do grzybów sprawi, że będą one smakować doskonale. Wybierz biały ocet winny, jeśli wolisz. Możesz również użyć innego rodzaju octu, takiego jak czerwone wino lub cydr jabłkowy. Kiedy już wybierzesz odpowiedni ocet, możesz przygotować swoje marynowane grzyby, mieszając go z oliwą z oliwek. Po przygotowaniu marynaty, będziesz musiał oczyścić grzyby. Możesz użyć ręcznika papierowego nasączonego octem, aby przetrzeć brzegi słoików.
Aby przygotować marynowane grzyby, rozłóż je równomiernie na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Umieść je w zamrażarce na 30 minut. Po zamrożeniu wyjmij je z zamrażarki i przełóż do zamykanego pojemnika. Dodaj szalotki, czosnek i świeże zioła. Potrząśnij torebką, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Gdy grzyby będą już zamarynowane, wymieszaj je z resztą składników marynaty. Odłóż je do lodówki w szczelnym słoiku na okres do dwóch tygodni. Nie zamrażają się dobrze.
Po zamarynowaniu będziesz miał idealną przekąskę na następną imprezę. Ten przepis na marynowane grzyby jest świetny na kanapkach i sałatkach, a także może być używany w rozprowadzaniu antipasto lub jako przekąska z koktajlem. Podawaj z giardinierą dla pysznej i zdrowej przystawki! Tylko pamiętaj, aby upewnić się, że sterylizujesz swoje słoiki przed ich użyciem. Jeśli nie jesteś pewien, jak kisić warzywa, oto kilka wskazówek.
Podobne tematy